Gluten GO
Om din mage är känslig för gluten, kan du slippa problem och jobbiga symptom med hjälp av Gluten GO.
Påsken är en av våra mest populära högtider, och som så många andra traditioner står maten i fokus. Gott. Men inte alltid toppen för känsliga magar. Vill du kunna äta allt på påskbordet? Här kommer våra matknep för en påsk utan magknip.
Nu för tiden finns det gott om glutenfria alternativ för efterrättsbordet. Baka en glutenfri påsktårta med mandelbotten, vaniljkräm och lemoncurd. Eller gå på ett spår helt utan mjöl, som en påskdekorerad pavlova, en pannacotta med smak av citron eller en hemmagjord passionsfruktsmousse.
Får du dålig magkänsla av gluten men tycker att glutenfria efterrätter är lite trist? Vi förstår. Den som är glutenallergiker (celiakiker) måste avstå helt från gluten. Är du glutenkänslig kan du däremot själv tillföra matsmältningsenzymer som effektivt bryter ner det gluten som finns i spannmålet. Våra naturliga enzymtabletter Gluten GO är tillverkade i Norden och ger effekt direkt.
Stora och tunga måltider hör de flesta högtider till. Festligt. Men inte om du frågar alla magar.
Händer det att du avstår från påskbuffén på grund av din känsliga mage? Multienzym GO är ett naturligt preparat som lämpar sig speciellt för dig som har nedsatt matsmältning eller av okänd orsak har matsmältningsproblem. Det innehåller flera olika enzymer som snabbt och effektivt spjälkar proteiner, fetter och kolhydrater i maten. Kalasbra för dig som har svårt att smälta påskbordet!
Gaser, uppsvälld eller öm mage? Var fjärde vuxen har problem med matsmältningen. Ofta handlar problemet om att kroppen producerar för lite av ett eller flera enzymer. Att då hjälpa magen genom att tillföra naturliga enzymer kan vara lösningen. Oftast. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda. Har du köpt en av våra produkter och inte är nöjd med resultatet, erbjuder vi därför pengarna tillbaka.
Listan över påskmat kan göras lång, och även om alla familjer har sina egna traditioner så finns det många klassiker från det svenska smörgåsbordet som kvalat in även till påsk. Nedan har vi listat den allra vanligaste maten på påskbordet.
Att äta lamm under påsk är en relativt modern tradition i Sverige. Historiskt sett kan traditionen med påsklamm härledas till den judiska seden, och på senare år även kristendomen.
Enligt kristen tradition symboliserar ägget liv och Jesus uppståndelse som firas på påskdagen. Historiskt sett gjorde den långa fastan, i kombination med att hönsen vid denna tid började värpa igen efter vintern, dessutom att det fanns ett överskott av ägg till påsken. När fastan var över fanns det därför så pass många ägg att man kunde äta obegränsat. Nästan. Därav är påsken äggets högtid.
Traditionen med påskharen och påskäggen kommer ursprungligen från Tyskland, och kom till Sverige under slutet av 1800-talet.
Enligt Svenska Ägg äter vi svenskar omkring 250 ägg per person och år. Under påskveckan äter vi, inte helt överraskande, dubbelt så mycket som en vanlig vecka – totalt 70 miljoner ägg. Imponerande!
Det är inte en hemlighet att vi svenskar älskar vårt lösgodis. Faktum är att vi, bara under påskveckan, äter omkring 13 400 ton påskgodis.