Laktosintolerans

Brukar din mage krångla? Det kan bero på att du är laktosintolerant, det vill säga reagerar på mjölkprodukter. Laktosintolerans är en vanlig orsak till magproblem och beror på att din kropp har för lite laktasenzym. Typiska symtom på laktosintolerans kan vara magont, uppsvälld mage, gaser och diarré. Med Lactrase GO kan du äta mejeriprodukter utan att få dessa besvär.

Vad är laktosintolerans?

När bristen på laktasenzym ger upphov till mag- och tarmsymtom kallas det för laktosintolerans. Om enzymbildningen i tarmsystemet minskar eller helt enkelt försvinner spjälkas inte laktosen, alltså mjölksockret, i tunntarmen. Då blir det också svårare för kroppen att ta upp den näring som laktos innehåller.

Laktosintolerans i Sverige

I Sverige räknar vi med att uppemot var tionde vuxen lider av laktosintolerans. Det är mycket ovanligt hos barn, som dock oftare har mjölkproteinallergi. Laktosintolerans är i de allra flesta fall inte farligt, och med Lactrase GO kan problemen vara historia. Det är dock alltid bra att söka upp en läkare om du har kraftiga symtom.

Laktos kan vara svårsmält. Lactrase GO hjälper direkt!
Laktos kan vara svårsmält. Lactrase GO hjälper direkt!

Laktosintolerans – oftast ofarligt

Även om laktosintolerans inte brukar vara farligt, är det fortfarande besvärligt och obehagligt. Med Lactrase GO kan du slippa problemen.

Olika grader av laktosintolerans

Hur mycket laktos vi tål varierar från person till person, då produktionen av laktasenzym är olika för varje individ. Vi klarar helt enkelt av olika mängd laktos, vilket också gör att symtomen på laktosintolerans kan vara av olika grader. Med Lactrase GO kan du äta mjölkprodukter utan att få besvär. Ta Lactrase GO innan du äter för att förebygga eventuella besvär.

Vad är laktos?

Laktos är en kolhydrat som naturligt finns i mejeriprodukter. Enzymerna i Lactrase GO kommer från mikroben aspergillus oryzae som är mycket effektiv för att eliminera symtomen innan de har uppkommit. Lactrase GO är smidig att ta med sig och enkel att ta – en tuggtablett som effektivt och tryggt hjälper magen, helt enkelt.

Du är gasig i magen.

Din mage känns uppsvälld.

Du har magknip.

Lactrase GO spjälkar laktos

Lactrase GO innehåller ett laktasenzym som spjälkar mjölksocker, det vill säga laktos, effektivt. Därför fungerar Lactrase GO enkelt, effektivt och säkert i alla situationer. Ha alltid med dig Lactrase GO, så kan du känna dig trygg.

Så mycket Lactrase GO behöver du

En tuggtablett Lactrase GO spjälkar cirka 15 g laktos. Exempelvis ett glas (2 dl) mjölk innehåller 10 g laktos. Den mängd Lactrase GO du behöver beror på hur mycket laktos det är i maten eller drycken – men även på din individuella laktostålighet. Pröva att ta 2 Lactrase GO i samband med en måltid som innehåller mjölkprodukter. Du kan sedan anpassa hur du doserar kosttillskottet Lactrase GO.

Lactrase GO förebygger problemen

Lactrase GO verkar redan innan du hinner få några tråkiga symtom. Därför ska du ta Lactrase GO i samband med att du ska äta. Lactrase kan användas av alla över 3 år och är även lämplig för gravida.

  • Lactrase GO hjälper direkt!
  • Smidig förpackning, enkel att ta med.
  • Lactrase GO verkar innan du får problem.
  • Med Lactrase GO kan du äta mjölkprodukter utan att få besvär.
  • Kan användas av alla över 3 år och är även lämplig för gravida.
  • Lactrase GO finns på ditt apotek!

Hur får jag hjälp?

Lactrase GO hjälper mot laktosintolerans. Ta en tablett i samband med att du ska äta. Läs gärna mer om Lactrase GO här nedan!

Lactrase Kapslar

Att vara laktosintolerant är inte farligt – men besvärligt och obehagligt! Lactrase hjälper dig att slippa problemen.

Läs mer
Åk till toppen