Lactrase GO
Laktosintolerans är inte farligt – men besvärligt och obehagligt! Med Lactrase GO kan du slippa problemen.
Påsken är en av våra mest populära högtider, och som så många andra traditioner står maten i fokus. Gott. Men inte alltid toppen för känsliga magar. Vill du kunna äta allt på påskbordet? Här kommer våra matknep för en påsk utan magknip.
Idag finns det många alternativ till laktos och oftast kan mjölk och smör bytas ut till laktosfria motsvarigheter utan problem. Baka en ananaspaj med laktosfria mejerier, påskdekorerade cupcakes, hemmagjord mangosorbet eller gör en gul fruktsallad.
Vill du kunna äta allt på efterrättsbordet utan magont? Med våra naturliga enzymer av nordisk kvalité kan du unna dig allt det goda i påsk. Även med laktos. Ta Lactrase GO och slipp magbesvären!
Om du har mycket problem med magen, kan det bero på att din kropp producerar för lite av ett visst enzym. Blir du uppblåst och gasig av mat som frukt, grönsaker, svamp och bönor? Genom att tillsätta matsmältningsenzymer hjälper du magen att spjälka svårsmälta kolhydrater.
Nogasin GO är tillverkad i Norden och innehåller naturliga enzymer som ger effekt direkt. För en lugn påsk utan bullrig mage.
Gaser, uppsvälld eller öm mage? Var fjärde vuxen har problem med matsmältningen. Ofta handlar problemet om att kroppen producerar för lite av ett eller flera enzymer. Att då hjälpa magen genom att tillföra naturliga enzymer kan vara lösningen. Oftast. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda. Har du köpt en av våra produkter och inte är nöjd med resultatet, erbjuder vi därför pengarna tillbaka.
Listan över påskmat kan göras lång, och även om alla familjer har sina egna traditioner så finns det många klassiker från det svenska smörgåsbordet som kvalat in även till påsk. Nedan har vi listat den allra vanligaste maten på påskbordet.
Att äta lamm under påsk är en relativt modern tradition i Sverige. Historiskt sett kan traditionen med påsklamm härledas till den judiska seden, och på senare år även kristendomen.
Enligt kristen tradition symboliserar ägget liv och Jesus uppståndelse som firas på påskdagen. Historiskt sett gjorde den långa fastan, i kombination med att hönsen vid denna tid började värpa igen efter vintern, dessutom att det fanns ett överskott av ägg till påsken. När fastan var över fanns det därför så pass många ägg att man kunde äta obegränsat. Nästan. Därav är påsken äggets högtid.
Traditionen med påskharen och påskäggen kommer ursprungligen från Tyskland, och kom till Sverige under slutet av 1800-talet.
Enligt Svenska Ägg äter vi svenskar omkring 250 ägg per person och år. Under påskveckan äter vi, inte helt överraskande, dubbelt så mycket som en vanlig vecka – totalt 70 miljoner ägg. Imponerande!
Det är inte en hemlighet att vi svenskar älskar vårt lösgodis. Faktum är att vi, bara under påskveckan, äter omkring 13 400 ton påskgodis.