Matnyttiga artiklar

Vi förstår att magkänslan inte alltid är på topp. Men oftast finns det hjälp att få. Här har vi samlat matnyttiga artiklar för dig med matsmältningsbesvär, laktos- eller glutenkänslighet. 

Celiaki och glutenallergi – symtom och skillnader

Celiaki och glutenallergi – symtom och skillnader

Många blandar ihop celiaki med glutenkänslighet och glutenallergi. Vad är egentligen skillnaden mellan att vara glutenkänslig och celiakiker? Efter att ha läst denna artikel har du förhoppningsvis bättre koll.

Påskmat för dig med laktosintolerans och matsmältningsproblem

Påskmat för dig med laktosintolerans och matsmältningsproblem

Blir du uppsvälld, gasig och får ont av bönor, frukt, grönsaker och laktos? Vi har samlat de vanligaste frågorna om påskmat och tips för dig med känslig mage.

Glutenkänslighet och tunga måltider under påskfirandet

Glutenkänslighet och tunga måltider under påskfirandet

Blir du uppsvälld, gasig och får magont av gluten eller tunga måltider? Vi har samlat de vanligaste frågorna om påskmat och tips för dig med känslig mage.

Med enzymer kan du äta semlor utan besvär

Med enzymer kan du äta semlor utan besvär

De allra flesta semlor, däribland den klassiska, är bakade på vetemjöl och innehåller i princip alltid vispgrädde. Därför kan de orsaka besvär för den som är laktos- och glutenkänslig. Vi har lösningen!

Åk till toppen