Glutenkänslighet

Reagerar din mage när du äter gluten? Glutenkänslighet är vanligt, och många får magbesvär av spannmål. Glutenkänslighet, som på senare tid har uppmärksammats som ett besvärligt tillstånd. Den goda nyheten är att det finns enkel och smidig hjälp. Gluten GO, som finns på apotek, innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar gluten. De bryter också ner kaseinet i mjölken. Två av enzymerna klyver proteinet mitt itu och ett klyver dess ändar. På så sätt bryts gluten ner effektivt.

Vad är glutenkänslighet?

Om du lider av glutenkänslighet innebär det att din mage har problem med att bryta ner gluten, men det finns ingen risk för att ditt tarmsystem blir skadat av gluten. Glutenkänslighet är ett matsmältningsproblem som kan avhjälpas av Gluten GO. Gluten GO är en liten kapsel som är lätt att svälja och som säljs i en behändig fickförpackning. Gluten GO är framtagen speciellt för glutenkänsliga och kan användas både tillfälligt och kontinuerligt. Du tar kapseln när du ska äta.

Glutenkänsliga kan drabbas av följande symtom:

  • diarré/ont i magen
  • uppblåst, gasig mage
  • förstoppning
  • trötthet
  • ledvärk

Vad är gluten?

Gluten är ett samlingsnamn för de proteiner som finns i vete, råg och korn. Det finns inte i havre, men havre kan ändå vara förorenad med glutenhaltiga spannmål. Därför äter många av de som undviker gluten endast så kallad ren havre. Glutenproteiner innehåller stora mängder av aminosyran prolin och är därför svårsmält i vår matsmältningskanal. Det samma gäller för kaseinproteinet i mjölk. Enzymer kan hjälpa till att spjälka dessa svårsmälta proteiner.

Gluten GO hjälper magen att spjälka gluten. Effekten kommer direkt!
Gluten GO hjälper magen att spjälka gluten. Effekten kommer direkt!

Reaktioner på gluten

Det finns olika grader av känslighet mot gluten. Många får magbesvär av mat som innehåller gluten. Utöver glutenkänslighet kan orsaken vara celiaki eller spannmålsallergi. Det kan kort sagt vara mer eller mindre allvarligt, och om du är osäker på hur känslig du faktiskt är bör du låta en läkare avgöra detta.

Celiaki

Det är olika saker att ha celiaki och att vara glutenkänslig. Celiaki är en autoimmun sjukdom, som innebär att du är allergisk mot proteinet gluten. Gluten orsakar skador på tunntarmen om du har celiaki, som även kallas glutenintolerans. Det enda som lindrar celiaki är att helt avstå från mat som innehåller gluten. 

Celiaki innebär att du inte tål proteinet gluten som finns i vete, råg och korn. Din tunntarm blir inflammerad och kan inte ta upp näring som den ska. De vanligaste symtomen är magbesvär, trötthet och att gå ner i vikt. Behandlingen går ut på att sluta äta gluten. Det gör att tarmen läker och symtomen går över inom några månader.

Du kan drabbas av följande symtom om du har celiaki:

  • diarré/ont i magen
  • uppblåst, gasig mage
  • trötthet 
  • nedstämdhet
  • viktnedgång
  • ledvärk
  • utslag i munnen
  • kräkningar/illamående
  • blåsor på huden
  • svårt att bli gravid

Veteallergi

Att vara allergisk mot vete är ovanligt – men samtidigt den vanligaste typen av spannmålsallergi. Veteallergi kan ge liknande symtom som celiaki, men är inte ett direkt hot mot din hälsa – vilket alltså celiaki kan vara.

Det finns många olika sorters protein i vete. Ett av dem är gluten. De som är allergiska mot veteprotein kan i många fall tåla gluten men få en allergisk reaktion av något annat protein i vete. Mindre besvär av veteallergi kan lindras med allergitabletter på samma sätt som till exempel pollenallergi. Vid akuta reaktioner finns receptbelagd behandling som lindrar och dämpar symtomen, men den viktigaste delen av behandlingen att utesluta veteprotein ur kosten. 

Vanliga symtom vid veteallergi:

Texten fortsätter längre ned.

Du är gasig i magen.

Din mage känns uppsvälld.

Du upplever magsmärtor efter att du ätit glutenrik kost.

Varför hjälper Gluten GO?

Gluten GO innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar gluten. De bryter också ner kaseinet i mjölken. Två av enzymerna klyver proteinet mitt itu och ett klyver dess ändar. På så sätt bryts gluten ner effektivt.

Hur använder jag Gluten GO?

Gluten GO är ett snabbverkande, effektivt preparat som innehåller matsmältningsenzymer. Du tar Gluten GO tillsammans med glutenhaltig mat, huvudsakligen baserad på spannmål. Gluten GO lämpar sig speciellt för den som är känslig mot gluten.

  • Gluten GO hjälper direkt!
  • Smidig förpackning, enkel att ta med.
  • Gluten GO verkar innan du får problem.
  • Liten kapsel som är lätt att svälja.
  • Naturliga enzymer som förenklar matsmältningen.
  • Gluten GO finns på ditt apotek!

Hur får jag hjälp?

Gluten GO hjälper mot glutenkänslighet. Ta en tablett i samband med att du ska äta. Läs gärna mer om Gluten GO här nedan!

Gluten GO

Om din mage är känslig för gluten, kan du slippa problem och jobbiga symptom med hjälp av Gluten GO.

Läs mer
Åk till toppen