Gluten GO

09.05.2016
Gluten-GO-25tbl

Med glutenhaltiga sädesslag

Gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn. Havre innehåller inte gluten, men glutenhaltiga sädesslag kan förekomma som en orenhet i havre, och därför använder många som undviker gluten endast s.k. ren havre. Glutenproteinet innehåller stora mängder av aminosyran prolin och bryts därför dåligt ned i vår matsmältningskanal. Detsamma gäller proteinet kasein, som finns i mjölk.

Enzymer kan bidra till att spjälka upp dessa svårsmälta proteiner.

Gluten GO innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar upp gluten. De bryter också ner kaseinet i mjölken. Två av enzymerna spjälkar proteinet mitt itu och två spjälkar dess ändar. Glutenet bryts alltså ner mycket effektivt.

Gluten GO är ett effektivt matsmältningsenzympreparat som ska tas med glutenhaltiga sädesslag. Produkten lämpar sig speciellt för glutenkänsliga. Den lämpar sig inte för celiakiker och ersätter inte en glutenfri kost vid celiaki.

Små kapslar som är lätta att svälja, finns i behändig fickförpackning.

Ingredineser
Enzympreparat*, maltodextrin (av majs), hydroxipropylmetylcellulosa (kapselskal), vegetabiliskt fett (palm, kokos).
Kan innehålla spår av soja och vete.

En kapsel innehåller:

*Pepsin 500 SAPU
*Proteas 75000 HUT
*Proteas DPP-IV m125 DPP-IV

Ändamål
Gluten GO innehåller tre enzymer som effektivt spjälkar upp gluten i spannmål. De bryter också ner kaseinet i mjölken. Lämpar sig speciellt för personer som är glutenkänsliga. Den lämpar sig inte för celiakiker och ersätter inte en glutenfri kost vid celiaki.

Sammansättning
Kapsel som ska sväljas

Användning
1 kapsel tas med vätska före måltid, vid behov kan dosen ökas till 2 kapslar per måltid.
Kan tas dagligen, även under lång tid.

Förpackningsstorlekar
25 kapslar i en behändig fickförpackning

Förvaring
Förvaras i rumstemperatur väl tillsluten, utom räckhåll för barn. Håller i 2 år.

Finns på apotek
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone