Glutenkänslighet

Många får magbesvär av spannmål som innehåller gluten. Orsaken kan vara celiaki, glutenkänslighet eller spannmålsallergi. Celiaki är en autoimmun sjukdom som inte kan behandlas på något annat sätt än genom en glutenfri diet.

Också den som lider av spannmålsallergi ska undvika sädesslag som utlöser symptom. Glutenkänslighet har på senare tid uppmärksammats som ett besvärligt tillstånd. Glutenkänsliga personer lider av tarmbesvär, som dock inte beror på celiaki eller allergi.

Gluten GO, som finns på apotek, innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar upp gluten. De bryter också ner kaseinet i mjölken. Två av enzymerna klyver proteinet mitt itu och två klyver dess ändar. Glutenet bryts alltså ner mycket effektivt.

Gluten GO är en liten kapsel som är lätt att svälja och som säljs i en behändig fickförpackning. Produkten lämpar sig speciellt för glutenkänsliga. Den lämpar sig inte för celiakiker och ersätter inte en glutenfri kost vid celiaki. Kapseln ska tas i samband med måltid. Den kan användas både tillfälligt och kontinuerligt.

Gluten-GO-25tbl-350x350